Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 6.3g44kcal0g0g4.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g371kcal4.6g24.4g28.4g0.8g
Valittu annoskoko56g186kcal2.3g12.2g14.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna28g93kcal1.2g6.1g7.1g0.2g
Arvot/100g100g333kcal4.1g21.9g25.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632