Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 14g19kcal2.6g0g1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)8.8g31kcal1.1g6.1g0.2g0.3g
Tomaattimehu Marli18g2.6kcal0.2g0.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g11g5.8kcal0.3g0.7g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%3.5g10kcal1g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g152kcal10.6g16g5.2g0.6g
Valittu annoskoko56g76kcal5.3g8g2.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna28g38kcal2.7g4g1.3g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322