Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g63g209kcal8.1g42.5g0.9g4g
Tomaattimurska (Euro shopper)156g47kcal1.6g6.2g0.6g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha78g130kcal14.8g0g7.8g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Juusto, keskiarvo 25g88kcal6.3g0.1g6.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen94g31kcal3.1g4.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1100g1327kcal70.8g125.6g58g10g
Valittu annoskoko550g663kcal35.4g62.8g29g5g
Annoskoko puolitettuna275g332kcal17.7g31.4g14.5g2.5g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070