Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2000g920kcal64g96g30g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%120g300kcal16.8g13.2g6.7g58.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti264g1320kcal65.7g87.9g76g75g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1120g3248kcal112g638.4g25.8g224g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g1560g5460kcal202.8g1092g32.8g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl240g1992kcal0g0g240g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11008g26778kcal975g3859.4g824.2g743.2g
Valittu annoskoko5504g13389kcal487.5g1929.7g412.1g371.6g
Annoskoko puolitettuna2752g6695kcal243.8g964.9g206.1g185.8g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203761