Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)360g1368kcal1.8g23.4g144g0g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 731g2509kcal74.5g511.9g8.8g25.6g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys450g1575kcal3.6g391.5g0g0g
Sokeri 383g1553kcal0g382.1g0g0g
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1350g4617kcal217.3g0g411.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)135g513kcal0.7g8.8g54g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1350g500kcal121.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11016g25721kcal839g2745.6g1237g51.2g
Valittu annoskoko5508g12860kcal419.5g1372.8g618.5g25.6g
Annoskoko puolitettuna2754g6430kcal209.8g686.4g309.3g12.8g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922