Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 600g382kcal3g70.8g2.4g27g
Peruna, vanha, kuorittu 675g514kcal12.7g104.6g1.3g6.7g
Porkkana 375g123kcal2.3g20.8g0.7g9.6g
Juuriselleri 300g94kcal3.7g13.8g0.6g9.3g
Sipuli 255g77kcal3.2g12.2g0.5g4.3g
Vesi, vesijohtovesi 2249g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g300g780kcal9g13.5g81g1.5g
Piparjuuri, annos 10g375g139kcal16.9g41.2g1.1g28.1g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g375g450kcal8.6g18g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11016g5121kcal119.2g591g250.2g173g
Valittu annoskoko5508g2561kcal59.6g295.5g125.1g86.5g
Annoskoko puolitettuna2754g1280kcal29.8g147.8g62.6g43.3g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331767