Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1000g7100kcal3g2g800g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2000g6100kcal194g1226g40g290g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Mustikka metsä- 1440g634kcal7.2g92.2g8.6g47.5g
Sokeri336g1364kcal0g335.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.6g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11032g36255kcal410.4g4750.8g1697.2g676.4g
Valittu annoskoko5516g18127kcal205.2g2375.4g848.6g338.2g
Annoskoko puolitettuna2758g9064kcal102.6g1187.7g424.3g169.1g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906