Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.4g0.2g8.5g0g
Sokeri 107g434kcal0g106.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g337kcal10g68.7g1.2g3.4g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer75g389kcal2.9g42.2g22.6g4g
Voi 75g547kcal0.9g0.3g61.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g166kcal1g1.5g17.6g0g
Voi 60% rasvaa 10g55kcal0.1g0.1g6.1g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen50g91kcal0.2g21.6g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g4280kcal51.2g484.8g234.8g17.2g
Valittu annoskoko552g2140kcal25.6g242.4g117.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna276g1070kcal12.8g121.2g58.7g4.3g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814