Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g63g243kcal20.6g0g17.8g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 18g7.4kcal1.7g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g15g110kcal0.1g0.1g12g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1105g1015kcal56.6g58.8g61.2g18g
Valittu annoskoko553g508kcal28.3g29.4g30.6g9g
Annoskoko puolitettuna276g254kcal14.2g14.7g15.3g4.5g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868