Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 830g1184kcal103.7g2.5g85.1g0g
Sokeri 1069g4338kcal0g1067.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 981g3365kcal99.9g686.5g11.8g34.3g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer754g3885kcal29.4g422.5g226.3g40g
Voi 754g5473kcal9g3g613.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 503g1660kcal10.1g15.1g176g0g
Voi 60% rasvaa 101g548kcal0.9g0.5g61.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen503g905kcal2g216.3g1g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g42807kcal512.6g4847.2g2349.8g172g
Valittu annoskoko5520g21403kcal256.3g2423.6g1174.9g86g
Annoskoko puolitettuna2760g10702kcal128.2g1211.8g587.5g43g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814