Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1001g7105kcal3g2g800.6g0g
Sokeri 681g2762kcal0g679.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2002g6104kcal194.1g1226.9g40g290.2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Mustikka metsä- 1441g634kcal7.2g92.2g8.6g47.6g
Sokeri336g1365kcal0g335.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.7g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g36281kcal410.6g4754.2g1698.4g677g
Valittu annoskoko5520g18140kcal205.3g2377.1g849.2g338.5g
Annoskoko puolitettuna2760g9070kcal102.7g1188.6g424.6g169.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906