Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa645g3900kcal55.4g122.5g351.3g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g806g4634kcal51.6g282g366.7g74.9g
Voi 1612g11691kcal19.2g6.4g1310.3g0g
Kananmuna kuoreton 2216g3161kcal277g6.6g227.1g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g161g967kcal33.8g10.6g87g0g
Hermesetas -neste81g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g48707kcal874g856.2g4684.8g149.8g
Valittu annoskoko5520g24353kcal437g428.1g2342.4g74.9g
Annoskoko puolitettuna2760g12177kcal218.5g214.1g1171.2g37.5g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787