Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g720g2592kcal103.7g424.1g50.4g67.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3000g1367kcal90g144g45g0g
Vesi, vesijohtovesi 1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g7919kcal387.4g1136.2g190.8g135.4g
Valittu annoskoko5520g3959kcal193.7g568.1g95.4g67.7g
Annoskoko puolitettuna2760g1980kcal96.9g284.1g47.7g33.9g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73103