Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 200g1072kcal1.8g1.4g119.8g0g
Sokeri 849g3445kcal0g848g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1298g4452kcal132.2g908.3g15.6g45.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)998g319kcal29.9g46.9g0g0g
Rypsiöljy 180g1589kcal0g0g179.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1996g711kcal3.2g141.9g1.8g39.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g23177kcal334.2g3893g633.8g170.6g
Valittu annoskoko5520g11588kcal167.1g1946.5g316.9g85.3g
Annoskoko puolitettuna2760g5794kcal83.6g973.3g158.5g42.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247