Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 64g261kcal0g64.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g169kcal5g34.5g0.6g1.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%101g60kcal3.2g7.1g2g0g
Kananmuna kuoreton 111g158kcal13.8g0.3g11.3g0g
Korppujauho 38g138kcal4g28.3g0.4g2g
Manteli 35g217kcal8.5g2.3g19g2.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8.1kcal0g2g0g0g
Kardemumma, annos 2g2g6.3kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen101g181kcal0.4g43.3g0.2g2.3g
Sokerivesikuorrutus 45g155kcal0g38.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g2726kcal70.8g447g67.2g18.2g
Valittu annoskoko553g1363kcal35.4g223.5g33.6g9.1g
Annoskoko puolitettuna276g682kcal17.7g111.8g16.8g4.6g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663