Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)109g788kcal0g0g87.5g0g
Sokeri 94g380kcal0g93.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5.3g19kcal1g0.6g1.1g1.6g
Leivinjauhe 8.8g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g109g337kcal4.8g79.8g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 26g8.9kcal0.8g1.3g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 61g26kcal6g0.2g0.1g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g4127kcal49.4g565.6g180.2g11.2g
Valittu annoskoko553g2064kcal24.7g282.8g90.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna277g1032kcal12.4g141.4g45.1g2.8g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060