Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 200g1074kcal1.8g1.4g120g0g
Sokeri 850g3452kcal0g849.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1000g320kcal30g47g0g0g
Rypsiöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2000g712kcal3.2g142.2g1.8g40g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11061g23220kcal335g3900.2g634.8g171g
Valittu annoskoko5530g11610kcal167.5g1950.1g317.4g85.5g
Annoskoko puolitettuna2765g5805kcal83.8g975.1g158.7g42.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247