Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%800g1280kcal21.6g21.6g120g0g
Poronkäristys (Kylmänen)896g1210kcal179.2g0.9g53.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g80g584kcal0.8g0.8g64g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g448g112kcal4.5g22g0.9g11.2g
Peruna, keskikokoinen 60g1280g768kcal19.2g166.4g1.3g11.5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto400g1120kcal76g0g88g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g32g83kcal4.2g0.6g7g0.2g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11072g10314kcal611g424.6g670g45.8g
Valittu annoskoko5536g5157kcal305.5g212.3g335g22.9g
Annoskoko puolitettuna2768g2578kcal152.8g106.2g167.5g11.5g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763