Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 667g153kcal12.1g16g1.3g14g
Peruna, punnittu kuorineen 2000g1294kcal32g263.6g3.4g17g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Rypsiöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Vesi, vesijohtovesi 2133g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 29g89kcal2.8g4g6.9g0.5g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g667g733kcal15.3g26.7g66.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11072g5199kcal125.2g622.8g229.2g66g
Valittu annoskoko5536g2599kcal62.6g311.4g114.6g33g
Annoskoko puolitettuna2768g1300kcal31.3g155.7g57.3g16.5g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181