Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g704g9kcal2.1g0g0g0g
Suklaa tumma 1407g7268kcal54.9g749.4g436.2g74.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g281g180kcal9.8g0.6g70.4g0g
Sokeri 338g1371kcal0g337.4g0g0g
Kuohukerma (Ingman)2814g9568kcal61.9g87.2g985g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g36792kcal257.4g2349.2g2983.2g149.2g
Valittu annoskoko5544g18396kcal128.7g1174.6g1491.6g74.6g
Annoskoko puolitettuna2772g9198kcal64.4g587.3g745.8g37.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916