Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1442g1904kcal317.3g0g66.3g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK902g1208kcal198.3g0g54.1g0g
Lanttu 902g260kcal9g41.5g2.7g16.2g
Porkkana 902g295kcal5.6g50.1g1.8g23g
Peruna, vanha, kuorittu 721g549kcal13.6g111.8g1.4g7.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g108g595kcal1.1g1.1g64.9g0g
Milbona Maito rasvaton541g179kcal17.8g26.5g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g9978kcal1125.4g462g382.4g92.8g
Valittu annoskoko5544g4989kcal562.7g231g191.2g46.4g
Annoskoko puolitettuna2772g2495kcal281.4g115.5g95.6g23.2g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403