Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g375g101kcal4.9g18g0.7g6.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.2kcal0g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio 8.2g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 60g157kcal4.3g29.5g1.9g1.5g
Emmental juustoraaste valio56g219kcal16.3g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1110g1492kcal57.2g122g83.8g17.4g
Valittu annoskoko555g746kcal28.6g61g41.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna278g373kcal14.3g30.5g21g4.4g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877