Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen10g70kcal0.1g0.1g7.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Lehtikaali 36g14kcal1.2g1.4g0.2g0.7g
Kesäkurpitsa zucchini 146g26kcal0.8g3.6g0.6g1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g50g30kcal0.4g2.6g2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1111g336kcal9.2g21.2g21.6g8.4g
Valittu annoskoko555g168kcal4.6g10.6g10.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna278g84kcal2.3g5.3g5.4g2.1g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612