Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g601g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 751g255kcal8.3g40.5g1.5g21.8g
Vesi3604g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11112g1330kcal40.4g249.4g7.2g90.2g
Valittu annoskoko5556g665kcal20.2g124.7g3.6g45.1g
Annoskoko puolitettuna2778g333kcal10.1g62.4g1.8g22.6g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064