Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 35g191kcal0.3g0.2g21.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu21g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.5g
Voi 60% rasvaa 18g95kcal0.2g0.1g10.7g0g
Sokeri53g213kcal0g52.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 350g135kcal0.6g28.6g0.3g5.2g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1113g1802kcal21g260.8g70g15.4g
Valittu annoskoko557g901kcal10.5g130.4g35g7.7g
Annoskoko puolitettuna278g451kcal5.3g65.2g17.5g3.9g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557