Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl495g643kcal64.8g1.5g41.1g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl899g3597kcal0g899.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.877g3069kcal116.6g596.2g21g33.3g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g30g120kcal0g29.7g0g0g
Voi ingman450g3237kcal0g0g359.7g0g
Maito,rasvaton (valio)450g148kcal14.8g22g0g0g
Maito,rasvaton (valio)899g297kcal29.7g44.1g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl450g1799kcal0g449.6g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g90g302kcal0.1g73.7g0g0g
Raparperi 899g303kcal6.2g49.5g0.9g12.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g27135kcal467.6g4353.8g845.4g92g
Valittu annoskoko5568g13568kcal233.8g2176.9g422.7g46g
Annoskoko puolitettuna2784g6784kcal116.9g1088.5g211.4g23g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034