Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa602g102kcal2.4g15g3.6g4.2g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Vesi1404g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma201g642kcal0.2g148.4g0g0g
Auringonkukansiemen 201g1191kcal46.1g25.3g99.3g12g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)3009g10530kcal421.2g1985.7g90.3g150.4g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g90g812kcal0g0g90.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g26556kcal939.8g4348.8g567g333.2g
Valittu annoskoko5568g13278kcal469.9g2174.4g283.5g166.6g
Annoskoko puolitettuna2784g6639kcal235g1087.2g141.8g83.3g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361