Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1199g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g33g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1799g846kcal32.7g128.8g16.6g22.7g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g2399g7916kcal287.8g1583.1g57.6g196.7g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 120g1061kcal0g0g119.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g19644kcal641g3423.8g388.2g438.8g
Valittu annoskoko5568g9822kcal320.5g1711.9g194.1g219.4g
Annoskoko puolitettuna2784g4911kcal160.3g856g97.1g109.7g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021