Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 156g43kcal1.9g6.4g0.3g3.3g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)58g19kcal1g2.7g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g22g21kcal0.9g3.7g0g1.1g
Chili paprika punainen6.3g2.5kcal0.1g0.6g0g0g
Persilja1.6g0.2kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen31g8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.1g8.8kcal0.3g0.3g0.8g0.1g
Porkkana 47g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)4.7g8.9kcal0g2.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 31g9kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1115g278kcal10.4g43.8g3g14.2g
Valittu annoskoko558g139kcal5.2g21.9g1.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna279g69kcal2.6g11g0.8g3.6g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990