Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 150g60kcal5.2g6.1g0.9g3g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )7.5g67kcal0g0g7.4g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g63g376kcal13.2g4.1g33.8g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g19g108kcal3.3g1.3g9.3g2.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g28g254kcal0g0g28.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton28g5.9kcal0.1g0.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Hunaja 8.8g29kcal0g7.1g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 251g422kcal49.2g3g23.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1115g2649kcal142.4g45g206.8g10.6g
Valittu annoskoko558g1324kcal71.2g22.5g103.4g5.3g
Annoskoko puolitettuna279g662kcal35.6g11.3g51.7g2.7g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824