Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen72g24kcal2.4g3.5g0g0g
Hiiva 6g4.5kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 51g206kcal0g50.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 124g426kcal12.7g87g1.5g4.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g18g129kcal0.2g0.2g14.3g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)72g136kcal0.3g33g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki120g67kcal10.2g6g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu48g29kcal0.5g2.2g1.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.2g1.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1116g2166kcal64.2g367.2g44g10g
Valittu annoskoko558g1083kcal32.1g183.6g22g5g
Annoskoko puolitettuna279g542kcal16.1g91.8g11g2.5g
Arvot/100g100g194kcal5.8g32.9g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817