Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 18g128kcal0.1g0.1g14.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen180g59kcal5.9g8.8g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.4g0.2g0.1g1.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)108g356kcal29.2g0g25.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 234g803kcal23.8g163.8g2.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1116g2720kcal122.8g345.8g86.4g18.8g
Valittu annoskoko558g1360kcal61.4g172.9g43.2g9.4g
Annoskoko puolitettuna279g680kcal30.7g86.5g21.6g4.7g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570