Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.7g58.5g0.4g4g
Oliiviöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Tomaattimurska 2879g846kcal16.1g152.6g5.8g54.7g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)81g81kcal6.1g13.8g0.4g1.7g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 216g59kcal6.7g2.3g1.7g3.5g
Vesi1799g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11160g4217kcal72.4g480.8g196.8g129.4g
Valittu annoskoko5580g2109kcal36.2g240.4g98.4g64.7g
Annoskoko puolitettuna2790g1054kcal18.1g120.2g49.2g32.4g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766