Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1799g631kcal83.1g35.1g5.4g45g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3148g1435kcal94.4g151.1g47.2g0g
Voi 90g652kcal1.1g0.4g73.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g62.9g1.1g3.1g
Kananmuna kuoreton 247g353kcal30.9g0.7g25.3g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 225g840kcal50.2g0g71.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11196g8438kcal537.8g500.4g448g96.2g
Valittu annoskoko5598g4219kcal268.9g250.2g224g48.1g
Annoskoko puolitettuna2799g2110kcal134.5g125.1g112g24.1g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632