Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Siirappi 1.1g3.3kcal0g0.8g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 5.5g19kcal0.3g4.2g0.1g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 2.8g11kcal0.2g2.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 10g31kcal1.2g5.9g0.2g0.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.8g8.9kcal0.8g0.2g0.6g0.8g
Auringonkukansiemen 1.9g12kcal0.4g0.2g1g0.1g
Kurpitsansiemen,kuoreton1.9g10kcal0.3g0.8g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g200kcal6.6g29g6.4g5.6g
Valittu annoskoko56g100kcal3.3g14.5g3.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna28g50kcal1.7g7.3g1.6g1.4g
Arvot/100g100g178kcal5.9g25.9g5.7g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974