Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g16g8.7kcal1.3g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.1g10kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2.2g8.1kcal0.3g1.2g0.2g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Mustikka metsä- 16g6.8kcal0.1g1g0.1g0.5g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g4.4g1.6kcal0.4g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g172kcal6.8g29.2g2.4g2.6g
Valittu annoskoko56g86kcal3.4g14.6g1.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna28g43kcal1.7g7.3g0.6g0.7g
Arvot/100g100g153kcal6g25.9g2.1g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518