Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kesäkurpitsa zucchini 10g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli 6.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 2.3g6.5kcal0g0.1g0.7g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 4.5g6kcal0.4g0.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g41kcal1.4g4.2g2g1.2g
Valittu annoskoko57g20kcal0.7g2.1g1g0.6g
Annoskoko puolitettuna28g10kcal0.4g1.1g0.5g0.3g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.7g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906