Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)28g7kcal0.3g1.5g0g0.4g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g57kcal1g4.4g3.8g1.4g
Valittu annoskoko57g28kcal0.5g2.2g1.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna28g14kcal0.3g1.1g1g0.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g3.9g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471