Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Riisi tumma 4g14kcal0.3g2.9g0.1g0.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 4g15kcal0.3g3.2g0g0.1g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.3g1kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 5.3g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 6.2g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Katkarapu 9g6.4kcal1.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g86kcal4.6g13.2g0.8g1.4g
Valittu annoskoko57g43kcal2.3g6.6g0.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna28g22kcal1.2g3.3g0.2g0.4g
Arvot/100g100g76kcal4.1g11.7g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791