Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g11g19kcal2.2g0g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali27g5.8kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.6g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Siirappi, tumma1.1g3.5kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g68kcal5.2g4.2g3.2g1.4g
Valittu annoskoko57g34kcal2.6g2.1g1.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna28g17kcal1.3g1.1g0.8g0.4g
Arvot/100g100g60kcal4.6g3.7g2.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587