Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi, tumma7.9g25kcal0g5.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 3.6g13kcal0.7g1.7g0.3g0.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.6g11kcal0.3g2g0.1g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)5.3g20kcal0.6g4.1g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g21g6.4kcal0.6g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g250kcal7.4g48.8g1.4g5g
Valittu annoskoko57g125kcal3.7g24.4g0.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna28g63kcal1.9g12.2g0.4g1.3g
Arvot/100g100g221kcal6.5g43.2g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666