Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl6.5g22kcal0.9g4.2g0.2g0.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.4g4.3kcal0.4g0.4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Rahka, valio8.1g5.3kcal0.8g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 10g4.3kcal0g0.6g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 11g3.7kcal0.3g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g206kcal7.8g22.6g8.6g1.8g
Valittu annoskoko57g103kcal3.9g11.3g4.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna29g52kcal2g5.7g2.2g0.5g
Arvot/100g100g181kcal6.8g19.8g7.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558