Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 13g2.3kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Rypsiöljy 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.4g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl4.7g30kcal0.7g0.2g3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Rusina 2.2g6.4kcal0.1g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g389kcal6.2g43.2g20.8g1.6g
Valittu annoskoko57g194kcal3.1g21.6g10.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna29g97kcal1.6g10.8g5.2g0.4g
Arvot/100g100g342kcal5.4g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980