Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt133g61kcal4.3g6.4g2g0g
Hiiva, 50g13g8.1kcal1.7g0.1g0.1g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.7g8.3kcal0.3g1.6g0.2g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)13g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.8g3.5g10.2g
Voi 40g290kcal0.5g0.2g32.4g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g27g85kcal4.5g12.2g2g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g3249kcal85.2g525g82.8g31.2g
Valittu annoskoko560g1624kcal42.6g262.5g41.4g15.6g
Annoskoko puolitettuna280g812kcal21.3g131.3g20.7g7.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726