Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.4g0.7kcal0g0g0g1.1g
Siirappi 11g33kcal0g8.2g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g14g8.3kcal1.2g0.8g0.1g10.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.5g50kcal0g0g5.5g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 55g191kcal3g42.2g0.7g0.7g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 28g105kcal1.5g23.2g0.4g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 277g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 97g313kcal11.5g58.5g1.9g5.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 28g89kcal8g1.9g5.5g8.5g
Auringonkukansiemen 19g115kcal4.5g2.4g9.6g1.2g
Kurpitsansiemen,kuoreton19g95kcal3.5g8.1g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g2000kcal66.4g290.6g61.4g55.4g
Valittu annoskoko560g1000kcal33.2g145.3g30.7g27.7g
Annoskoko puolitettuna280g500kcal16.6g72.7g15.4g13.9g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974