Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g158kcal13.8g0.3g11.3g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki184g118kcal20.2g7.7g0.7g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta20g91kcal7.9g0g6.6g0g
Leivinjauhe 2.9g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Manteli 155g952kcal37.2g10.2g83.4g11.1g
Rypsiöljy 16g137kcal0g0g15.5g0g
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 26g83kcal7.5g1.8g5.2g7.9g
Seesaminsiemen, kuorineen 21g139kcal5.5g1.4g12g2.5g
KauraKuitunen (Hirvelä)21g26kcal1.5g3.4g0.7g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g3417kcal187.6g52.2g270.8g72.8g
Valittu annoskoko560g1709kcal93.8g26.1g135.4g36.4g
Annoskoko puolitettuna280g854kcal46.9g13.1g67.7g18.2g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385