Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 88g60kcal0.3g0.5g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g70g240kcal4.8g54.7g0.3g0.9g
Oliiviöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Voi 4.9g36kcal0.1g0g4g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g10g5.9kcal0.2g0.5g0.7g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g63g19kcal0.6g2.5g0.2g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g120g144kcal26.4g1.1g4.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g1127kcal66.4g124.4g28.8g5.2g
Valittu annoskoko560g563kcal33.2g62.2g14.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna280g282kcal16.6g31.1g7.2g1.3g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876