Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 127g902kcal1g0.5g101.5g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g102g396kcal0.2g98.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.1g16kcal0g4g0g0g
Kananmuna kuoreton 56g80kcal7g0.2g5.7g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original76g286kcal0.1g70.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 165g566kcal16.8g115.5g2g5.8g
Leivinjauhe 5.1g8.9kcal0.3g1.9g0g0g
Kinuskikastike 25g108kcal0.2g14.4g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g4723kcal51.2g610.2g229.4g11.6g
Valittu annoskoko560g2362kcal25.6g305.1g114.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna280g1181kcal12.8g152.6g57.4g2.9g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760