Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1000g250kcal10g55g0g14g
Basilika, kuivattu 7.5g19kcal1.1g1.5g0.3g3g
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Paprikajauhe 5g16kcal0.7g0.9g0.7g1.9g
Porkkana 425g139kcal2.6g23.6g0.9g10.8g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 2000g533kcal66g62g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%375g863kcal108.8g9.4g45g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 68g597kcal0g0g67.5g0g
Lasagnelevy Rainbow405g1487kcal56.7g287.6g12.6g12.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g11807kcal896.2g1012.8g457g98g
Valittu annoskoko5600g5904kcal448.1g506.4g228.5g49g
Annoskoko puolitettuna2800g2952kcal224.1g253.2g114.3g24.5g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111