Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g55g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 795g2975kcal115.3g453.2g58g79.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1938g6649kcal197.5g1356.5g23.3g67.8g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2485g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)248g1789kcal2.5g2.5g198.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g23310kcal630.6g3743.6g560.2g294.6g
Valittu annoskoko5600g11655kcal315.3g1871.8g280.1g147.3g
Annoskoko puolitettuna2800g5828kcal157.7g935.9g140.1g73.7g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623